SON DAKİKA
Hava Durumu

Aksaray-Konya yolunda toz fırtınası dehşeti! 7 araç birbirine girdi, 16 kişi yaralandı

Aksaray-Konya karayolunda toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2026 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2026 12:23
Kaynak: Şehrin Nabzı Haber
Aksaray-Konya yolunda toz fırtınası dehşeti! 7 araç birbirine girdi, 16 kişi yaralandı

Aksaray-Konya karayolunda etkili olan yoğun toz fırtınası, sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin bir anda düşmesiyle 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 16 kişi yaralandı.

Aksaray-Konya karayolunda etkisini artıran kuvvetli rüzgar, kısa sürede bölgede yoğun bir toz bulutunun oluşmasına neden oldu. Görüş mesafesinin ciddi şekilde azalması, karayolunda seyir halinde bulunan sürücüler için tehlikeli anlara yol açtı.

Kaza, yolun Aksaray yönünde, 13. kilometre civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ömer Ö. yönetimindeki 68 S 0849 plakalı işçi servisinin yoğun toz nedeniyle ilerlemekte güçlük çekerek durmasının ardından arkadan gelen araçlar peş peşe kazaya karıştı.

Yaşanan çarpışmaların ardından 2 servis aracı, otomobiller ve hafif ticari araçların da aralarında bulunduğu 7 araç zincirleme kazaya karıştı. Kazada toplam 16 kişi yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araçlarda bulunan yaralılar, ekiplerin müdahalesiyle çıkarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi.

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentteki hastanelere götürüldü. Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı

Kaza nedeniyle Aksaray-Konya karayolunda ulaşım bir süre kontrollü şekilde sağlandı. Güvenlik ekipleri, görüş mesafesinin yeniden düşmesi ihtimaline karşı bölgede önlem aldı.

Yetkililer, bölgede etkili olan toz ve kum fırtınasına karşı sürücülerin dikkatli olması, görüş mesafesinin düştüğü anlarda hızlarını azaltmaları ve takip mesafelerini korumaları konusunda uyarılarda bulundu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Editör notu: Bu haberin kurgusunda kaynak metnin cümlelerini takip etmek yerine olayın akışını yeniden kurdum; ancak doğrulanabilir bilgileri değiştirmedim.

Kaynak: Şehrin Nabzı Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.