Kızılayın merhamet ve dayanışma geleneği Bursa'da da yeni nesillere aktarılıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2026 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2026 16:01
https://www.sehrinnabzihaber.com/

Bursa'da Kızılay Haftası kutlamaları ve Kızılay Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi. İl protokolünün hazır bulunduğu etkinlikte, okullardaki gönüllülük çalışmaları ve kan bağışındaki artış vurgulanarak dayanışma bilinci ön plana çıkarıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında düzenlenen kutlama programı ve Kızılay Müzesi açılış töreni, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Programa Osmangazi Kaymakamı Bahri Tiryaki, Yıldırım Kaymakamı Metin Sezen, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Numan Çakır, Kızılay gönüllüleri, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kızılay Haftası kapsamında hazırlanan video gösterimleriyle başlayan programda, Nilüfer Koç Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan şiir dinletisi, çeşitli öğrenci gösterileri ve koro performansı yer aldı. Programın ardından Kızılay Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

MEB ile Türk Kızılayı arasındaki iş birliği doğrultusunda okullarda gönüllülük ve yardımlaşma kültürünü güçlendirmeye yönelik çalışmalar Bursa'da da etkin şekilde sürdürülürken, il genelindeki Kızılay Kolu Kulüplerinde bin 416 danışman öğretmen ve 24 bin 875 öğrencinin aktif olarak görev aldığı kaydedildi. Okullarda yürütülen kan bağışı çalışmalarında da önemli bir artış kaydedildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında 80 okulda 8 bin 186 ünite olan kan bağışı miktarı, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 190 okulda 18 bin 67 üniteye ulaştığı ve ayrıca tüm ilçelerde belirlenen Kızılay Gönüllü Öğretmenleri aracılığıyla gönüllülük ile kan bağışı faaliyetleri yaygınlaştırılarak sürdürüldüğü bildirildi.