
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Ürdün'de bulunan El-Azrak Hava Üssü'ne yönelik düzenlenen füze saldırısında ABD'ye ait 3 adet F-35 savaş uçağının imha edildiğini öne sürdü. İran tarafından yapılan açıklamada ayrıca 3 savaş uçağının da ağır hasar aldığı ve çok sayıda ABD askeri personelinin hayatını kaybettiği iddia edildi.
İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasına göre saldırı, ABD'nin İran'a bağlı Keşm Adası'nda gerçekleştirdiği hava operasyonuna misilleme olarak düzenlendi. Açıklamada, ABD'nin düzenlediği saldırıda bir ailenin hayatını kaybettiği belirtilerek, buna karşılık El-Azrak Hava Üssü'ndeki F-35 savaş uçaklarının bulunduğu hangarın balistik füzelerle hedef alındığı ifade edildi.
"3 UÇAK İMHA EDİLDİ, 3 UÇAK AĞIR HASAR ALDI"
Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucunda 3 adet F-35 savaş uçağının tamamen imha edildiği, 3 savaş uçağının ise ağır hasar gördüğü ileri sürüldü. İran ayrıca saldırıda bazı ABD askerlerinin de öldüğünü iddia etti.
BAĞIMSIZ DOĞRULAMA YOK
İran'ın ortaya attığı iddialara ilişkin ABD veya Ürdün makamlarından henüz resmi bir doğrulama gelmedi. F-35 savaş uçaklarının vurulduğu ve ABD askerlerinin öldüğü yönündeki açıklamalar şu an için yalnızca İran kaynakları tarafından dile getiriliyor.
Bölgede İran ile ABD arasında son dönemde artan gerilim nedeniyle gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Haber Merkezi