
Aksaray’ın Eskil ilçesinde meydana gelen iş kazasında bir kişi ciddi şekilde yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Zülkarneyn Sırmalı’ya ait Topçakıl ile Sıcak Yaylaları arasındaki tarlada sondaj çalışması yapan Yenikent nüfusuna kayıtlı İbrahim Yaşar, çalışma sırasında kolunun halata takılması sonucu kaza geçirdi. Olay sonucunda Yaşar’ın kolunun koptuğu öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Yaşar’ı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralının tedavisi sürerken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Kazanın, tarım ve sondaj çalışmalarında iş güvenliği önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtiliyor. Yetkililer, çalışma alanlarında güvenlik ekipmanlarının eksiksiz kullanılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.