İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, artan suç oranlarına ve ıslah olmayan faillerin tekrar tekrar suç işlemesine dikkat çekerek, Türkiye’nin artık radikal çözümler konuşması gerektiğini söyledi.
Milletvekili Yaldır, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Hırsızlık, gasp, uyuşturucu, tehdit, taciz, tecavüz ve cinayet gibi suçlara defalarca bulaşan ve ıslah olmayan suç makinaları sokaklarda kol geziyor. İnsana karşı suç işleyenler için caydırıcılık neredeyse sıfıra indi. İşte tam bu noktada radikal çözümleri artık konuşmak zorundayız.”
“El Salvador örneği dikkate alınmalı”
Yaldır, suçla mücadelede El Salvador örneğini hatırlatarak, kararlı bir devlet politikasının ülkeyi kısa sürede güvenli hale getirdiğini belirtti.
“El Salvador daha önce cinayetin başkenti, uyuşturucu baronlarının ve suç örgütlerinin hakim olduğu bir ülkeydi. 3 yıl süren kararlı bir mücadele ülkeyi huzurlu ve güvenli bir hale getirdi. Biz de sokaklarımızda sayısı her geçen gün artan suç makinalarına karşı aynı kararlılığı göstermeliyiz.”
“Yurtdışında cezaevi kurulmalı”
Yaldır, dikkat çeken bir çözüm önerisini de gündeme taşıdı:
“Türkiye nasıl Afganistan ve Suriye’den gelen göçmenlere kapısını açtıysa, şimdi de bu ülkelerle anlaşarak oralarda yeni cezaevleri inşa etmelidir. Eli kanlı terör suçluları başta olmak üzere defalarca suça bulaşmış ama ıslah olmamış failler, inşa edilen bu cezaevlerinde cezalarını yatmalıdır. Türkiye’nin yönettiği bu cezaevlerine gönderilen bir suç makinası da hapisten çıktıktan sonra tekrar suça bulaşmaya cesaret edemeyecektir.”
Milletvekili Yaldır, bu önerinin hayata geçmesiyle birlikte vatandaşların can güvenliğinin sağlanacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Böylelikle kadınlar, çocuklar ve masum insanlar sokaklarımızda can güvenliği tereddüdü olmadan, gönül rahatlığıyla yaşayabileceklerdir.”